mandag 18. januar 2010

Tilbake til hverdagen

Her er det kaffekos i Lima noen timer før avreise til Norge. Norunn var ute og sjekket et innkjøpstips, og er derfor fraværende på bildet.


Siste dagen i Lima tok vi med våre foreldre på bowling. Og de viste at de har en fremtid i bowling. Slett ingen dårlig stil for en 78-åring!

Så er ferien slutt for denne gang. Vi satte våre foreldre på flyet i Lima og dro selv på en tre-dagers tur til Trujillo, som ligger en 9-timers busstur nord for Lima. Trujillo er Perus tredje største by, og den ligger i et område med lange historiske røtter. Her er det ruiner fra både Moche-kulturen (200 f.kr - 850 e.kr) og Chimu-kulturen (850 e.kr. - 1470). Og selvfølgelig måtte vi ha en liten runde blant ruinene, selv om barna etter hvert ble ganske lei av alle ruinene. Vi besøkte både regnbuetemplet (fra Moche-perioden) og det som en gang var verdens største by bygd av jord (adobe), Chan Chan.

Her er familien Mulelid i Regnbuetemplet i Trujillo.

Trujillo ble grunnlagt av Perus eroberer, Francisco Pizzaro, i 1534. Og han kalte den like godt opp etter sin egen fødeby i Spania. I likhet med Lima ble byen lagt et lite stykke fra havet, men det tar ikke mange minuttene før man er i det som en gang var en liten fiskerlandsby, Huanchaco. Dette er i dag en badeby, som blant annet er populær blant surfere. Vi tok oss tid til å kose oss litt i Huanchaco, men noe surfing ble det ikke på oss denne gang. Nå er vi tilbake i Arequipa, og i morgen er det planleggingsdag sammen med de andre lærerne på Den norske skolen i Peru. Etter planen skal vi tilbake til Juliaca i morgen (tirsdag) ettermiddag, men ryktene går om en transportstreik som også vil innebære stengte veier. Så vi får se hva som skjer. Det er jo ingen som kjenner morgendagen!

Fra stranden i Huanchaco.


Det er ikke bare på Tittikakasjøen de har sivbåter. I Huanchaco har de brukt sivbåter (eller sivkajakker) i 2000 år, og de bruker slike båter fortsatt. Her har båtene kommet inn med dagens fangst av krabber.

2 kommentarer:

almeveien sa...

Hei. Takk for sist.Koselig å se at dere er kommet vel frem til Ari....
Vi har så smått begynt å kjenne at vi er kommet til Norge.Litt kaldere her, men godt å være hjemme etter mange opplevelser og stor takknemelighet at alt gikk så bra.Kjempekoselig å være sammen med dere, og takk for all omtanke og all vennlighet vi ble møtt med.Hilsen oss i Almeveien

Tove H. sa...

Hei!
En liten hilsen fra hjemlige trakter. :-)
Ønsker dere lykke til med det siste halvåret i Peru!
Hilsen fra oss i Dronningberget nr 25. :-)