torsdag 5. november 2009

Hva skjer i Juliaca?

Denne gangen skal vi ikke skryte av hverken reiser eller store opplevelser. Nå er det hverdag i Juliaca, og sett bort fra litt sykdom i misjonærflokken (ikke svineinfluensa!!) er det godt å være Juliaceños akkurat nå. Temperaturen er god, sola skinner (stort sett) og det nærmer seg jul!!

For dere som ikke vet hvordan Juliaca ser ut, så har dere her et ferskt bilde av deler av byen. Bilder er tatt fra en høyde rundt 4050 meter over havet.
Forrige helg var vi med på en liten musikkfestival som de lutherske kirkene i Juliaca arrangerte. Som vanlig ved slike arrangementer har man god tid, og for oss som tenker effektivitet og raske sceneskift så kan det være en tålmodighetsprøve å være til stede under hele arrangementet. På denne musikkfestivalen hadde de ulike menighetene musikalske innslag, og både kvalitet og musikkstil var svært variert.

Disse damene fra menigheten Det nye Jerualem i Huancane (ca. 30 min. fra Juliaca) viste stor innlevelse i fremføringen av musikk som er svært typisk for kirkene her i Juliaca.


Men det var ikke alle som holdt seg til tradisjonene. Disse ungdommene fra menigheten Solo por fe (Bare ved tro) i Juliaca holdt seg til mer rocka musikk.

Noen husker kanskje fra en tidligere blogg at vi var på sirkus her i Juliaca, og nå har vi fått besøk av Sirkus Monaco (!) igjen. Og da måtte vi selvsagt på sirkusbesøk. Heldigvis var sirkuset blitt hakket mer profesjonelt siden sist, men det mangler nok fortsatt litt på glamouren ved norske sirkus.

Her er hele gjengen samlet utenfor inngangen. De to jentene/damene til høyre er studenter fra universitet i Stavanger.

Hypnotisøren Sabat fra Uruguay gjorde mye rart og hevder selv han har flere rekorder i Guiness rekordbok. Han dro blant annet en bil med den ståltråden han her har i halsen.


For de som har lest bloggen til familien Hovda, så vil dere ha sett bilder fra da jeg (Robert) og Sverre besøkte hovedkirkegården i Juliaca dagen etter Allhelgensdag. Dette er en dag da man gir mat til de døde, og også på andre måter ærer de døde. Her kommer en liten videosnutt fra kirkegården. Husk at det dere ser er en kirkegård og ikke en bygate!


3 kommentarer:

Veronika sa...

Hallo
Godt å høre at sirkuset var tilbake med sitt forrykende show, lekre dansere og heftige triks.

Gøy å følge med på bloggen.

Veronika sa...

Det var ikke Veronika som skrev den forrige kommentaren, det var meg... Olav. Hm, må visst få litt orden på sysakene her...

The Mulelids sa...

Når jeg skrev at sirkuset var blitt hakket mer profesjonelt, så var det blant annet på grunn av at de hadde kuttet ut de "lekre" danserne. Vi som hadde sett sirkuset før hadde forberedt de nye på en uforglemmelig danseopplevelse, men den uteble......og det var kanskje like bra. Robert