fredag 13. november 2009

På kakefestival!

Her er vi - klare for kakefestival!!


I dag (fredag) er det regnfullt i Juliaca, og jeg (Robert) tenkte i stedet å ta dere med på en tur til Cusco. Forrige helg møttes styret for misjonsfeltet i den gamle Inka-hovedstaden, og i forbindelse med dette havnet jeg og Sverre Hovda på kakefestival på søndagen. I Cusco har den evangelisk-lutherske kirken en av sine ferskeste menigheter, og den skiller seg litt ut fra menighetene her i Juliaca. Menigheten ligger plassert i et relativt velstående område, og menigheten når i større grad ut til middelklassen enn de menighetene som ligger i Juliaca. Det siste kan selvsagt også ha noe med at det er litt mer middelklasse i Cusco enn i Juliaca........


Kakebordet var kanskje ikke imponerende sett fra et norsk synspunkt. Men det fungerte!

Menigheten i Cusco er også den menigheten i Peru som har mest misjonærressurser. Her har Flemming og Olga Stidsen fra Danmark vært plassert siden i fjor, og det er også to danske voluntører knyttet til menigheten. Denne helga hadde menigheten invitert til kakefestival, og dere lurer kanskje på hva dette er for noe rart. I Norge er kaker viktige innslag både i kirker og bedehus, men noen kakefestival har jeg ikke sett i Norge. Jeg vet heller ikke om menigheten i Cusco er spesielt glade i kaker, men de ønsket å bruke en slik festival som en mulighet til å nå nye mennesker. Det var kort og godt det vi i Norge kaller et lavterskeltiltak. Damene i menigheten hadde bakt kaker fra litt ulike steder i verden (blant annet Sverige og Danmark), og disse ble solgt på arrangementet. For oss som er vant til å fråtse i kaker på bedeusfester var kanskje ikke oppbudet av kaker imponerende, men det funket! Det kom innom personer fra nabolaget som aldri hadde vært innom kirken før, og det ble samtalt over et stykke kake og et glass brus. Kanskje det er noen i Norge som ser muligheten til å arrangere en kakefestival på bedehuset eller i kirka? Bare navnet vil jo skape interesse og nysjerrighet. Lykke til!


Tenkte jeg også måtte ha med noen andre bilder enn kaker. På vegen til Cusco stoppet jeg og Sverre og badet i varme kilder på det bittelille tettstedet Aguas Calientes (som kort og godt betyr varmt vann). Her nyter Sverre det varme vannet, rundt 4000 meter over havet. Like ved hadde et band rigget seg til for å spille inn en musikkvideo, men denne karen ble nok litt for ivrig i dansen og tråkket gjennom hengebrua! Så hvis noen har tanker om å spille inn musikkvideo - hold dere unna hengebruer!

3 kommentarer:

almeveien sa...

Hei, en hilsen fra Almeveien! Vi likte det med kakefesten. God helg til dere alle

Sverre sa...

Mange fine motiv du har fanga inn her.

The Mulelids sa...

Jeg regnet med at du kom til å bli fornøyd med billedutvalget.......
Mvh Robert