onsdag 18. november 2009

Ut på skoletur!

Ut på tur - aldri sur! Målet for turen ser vi øverst i høyre hjørne.


Den norske skolen i Juliaca er sannsynligvis den høyest beliggende norske skolen i hele verden. Og hva gjør skolen når den skal ha turdag? Jo, da velger skolen å komme seg enda høyere opp. På mandag hadde vi (seks elever, tre lærere, to studenter og en forelderepresentant) turdag, og målet var en topp i nærheten av Juliaca som mange av oss har drømt om å komme oss opp på. Vi vet ikke helt navnet på denne toppen, men internt går den under navnet "klumpen". Vi har senere fått visst at denne toppen ble brukt av indianerne til å gjemme bort gull fra spanierne, og at mange mener at denne toppen (som blir omtalt som en vulkan) har kontakt med vulkanen "El Misti" i Arequipa. På toppen var det mange spor etter ofringer, så det er tydelig at mange mener at det bor en fjellgud i dette fjellet.

Erlend og studentene skuer utover et flott landskap. Juliaca ligger bortenfor vannet til venstre på bildet.

Den siste delen av turen ble av det mer brattere slaget. Men nå nærmer vi oss toppen!


Det er regnfullt i Juliaca for tida, men heldigvis slapp vi denne dagen unna med noen få haglkorn på toppen. Vi ble spesielt imponert over de to minste, Silas og Andrea, som faktisk var blant de første som "besteg" denne toppen på rundt 4500 m.o.h. Da hadde vi steget over 600 høydemeter. Det kaller vi flott innsats!

Vi møter litt dyreliv på vår ferd i fjellet. Denne harevarianten (med lang hale) møtte vi like før toppen.


Når DNS i Juliaca er på skoletur, så betyr det også familietur for familien Mulelid. Her er vi alle samlet på toppen.

1 kommentar:

almeveien sa...

Hei alle sammen.Kjempekoselig å se fra den flotte skoleturen.For en opplevelse disse skolebarna får.Det blir noe å ha med seg i minneboka. Jeg synes Andrea og skolekameraten hennes var kjempeflink. Klem fra mormor.