mandag 3. mai 2010

Vår siste fjelltur i Peru?

Det nærmer seg ubønnhørlig slutten på vårt opphold i Peru, og her i Juliaca skal vi nå være bare i ca. 2 1/2 uke til sammen. Resten av tida skal vi være i Arequipa. Vi og familien Hovda dro derfor i helga på det som kan være vår siste fjelltur her i Peru. I samme område som vi var på skoletur (se forrige blogg) er det også mange topper som kan bestiges, og vi valgte oss ut en topp som ligger på ca. 4 900 meter over havet. Alle utenom de to minste (Mika og Solveig) var med på turen, og vi startet i samla flokk. En del fikk litt motivasjonsproblemer underveis, så til slutt var det jeg (Robert), John Henrik, Sverre og Brith Jorunn som var igjen. Heller ikke vi kom helt til topps, for vi måtte stoppe på en liten topp ca. 100 høydemeter fra toppen. Vi hadde kort og godt ikke tid til å nå selve toppen! Men det var en flott tur i et utrolig flott landskap.

Her er far og sønn på "nesten-toppen". Den virkelige toppen er bak oss.

Her er vi på veg ned fra toppen. Det er mektig å gå i et landskap der det er flotte fjell på alle sider.


Vi var ikke alene på fjellet. Vi møtte flokker med alpakkaer, kyr og sauer - og ikke minst bjeffende gjeterhunder.


Denne alpakkaflokken møtte vi på rundt 4.700 meter over havet. Mannen på motorsykkel (han kom bare plutselig kjørende oppe på fjellet) er en av to gjetere som har base her oppe. Det er både et hardt og ensomt liv.


Disse spesielle kaktusene/palmene (jeg er faktisk ikke helt sikker på hva som er riktig benevnelse) er svært sjeldne, men her i området var det mange av dem.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastisk. Nyt den siste tiden. Plutselig er det slutt.