mandag 24. mai 2010

Pinsefest!I dag (2. pinsedag) er det bare fem dager til vi forlater Juliaca, og i går fikk vi en flott dag her i Juliaca. Vår siste gudstjeneste her på fjellet ble en fantastisk felles gudstjeneste for menighetene i Juliaca sone. Mens vi det siste året har prøvd å støtte opp om en menighet som har slitt både med oppmøte og regularitet, så fikk vi denne søndagen oppleve å være samlet rundt 250 mennesker på tomta til kirka Roca espiritual (tidligere 3 de mayo). Gudstjenesten var delt i tre deler: Først en tradisjonell gudstjeneste, deretter middag (Arroz chaufa), og så til slutt en musikkfestival der de forskjellige menighetene hadde ulike innslag. Vi holdt på i nærmere 6 timer, men det var en flott opplevelse! Spesielt med tanke på at det har vært en del problemer i menighetene i Juliaca, så var dette et godt minne å ta med seg tilbake til Norge.

Ikke alle benyttet seg av de stolene som var satt ut. Mange søkte bevisst skyggen, og det er kanskje ikke så rart når sola steker fra skyfri himmel.


Brith-Jorunn og Sverre ble takket for lang og trofast tjeneste i Juliaca sone. Sverre holdt også dagens preike.


Mat ska'rem ha! Her er det far og datter Hovda som koser seg med maten. Og som på alle slike fellesgudstjenester var det mer enn nok mat til alle sammen.


Noe av det mest positive med menighetene i Juliaca er at det virker som om det er mange aktive ungdommer. Dette er ungdommer/unge voksne fra menigheten "La Revelacion", som blant annet er aktive med å evangelisere gjennom bruk av drama.


Vi fikk på denne gudstjenesten også stifte nærmere bekjentskap med menigheten i Puno. Og neste år er det de som skal ha fellesgudstjeneste på pinsedagen.


Tre damer fra menigheten "Luz divina" fikk æren av å avslutte de musikalske innslagene. Og mens vi misjonærer kan styre vår begeistring for deres spesielle sangmåte (høyt og skingrende), så var det faktisk disse tre damene som skapte mest begeistring blant publikum. Det viser jo at det er visse kulturforskjeller når det gjelder musikksmak.

2 kommentarer:

almeveien sa...

Hei. Nå har jeg lest mye om hvordan 17. maI OG PINSEN BLE FEIRET I jULIACA. DERE HAR VIRKELIG HATT NOEN FINE DAGER DER OPP NÅ. fLOTT MINNE Å HA MED SEG TIL nORGE. vI HAR BEGYNT NEDTELLINGEN OG VI GLEDER OSS ALLE TIL Å MØTE DERE. sTOR VELKOMSTFEST VENTER DERE I aLMEVEIEN.HILSEN TIL DERE ALLE FRA NR. 12

Anonym sa...

Godt at dere fikk en god opplevelse på slutten i kirka.

Dere må nyte de siste timene i byn.

Hils gjengen fra oss i Mandal