søndag 11. april 2010

Byen vår

Deler av Juliaca sett fra et høydedrag, ca. 4160 m.o.h.

Vårt hus i Juliaca ligger omtrent midt på dette bildet. Huset nærmest (med glasstak) er byens svømmehall.

Juliaca ligger midt i turistløypa i Peru, men samtidig er dette en by som turistene stort sett holder seg unna. I turisthåndbøkene står det også at man med fordel kan dra forbi Juliaca. Byen har et flott nærområde, men selve byen er ikke direkte vakker. -Jeg har sett finere byer, er et sitat som mange besøkende kan skrive under på. Samtidig har byen noe som mange tursitbyer mangler. Den har en ekthet og et fascinerende kaos som på mange måter kompenserer for at den ytre sett ikke har så mye å tilby. Her kommer en liten billedreportasje fra Juliaca- vindenes by! (som faktisk er bortimot et offisielt slagord for byen).

Som mange andre byer i Peru har Juliaca en kristusfigur (Cristo Blanco) som skuer ut over byen.

Gatebildet i Juliaca kan være litt kaotisk. Dette bildet er hentet fra "møbelgata", og her finner vi fotgjengere, sykkeltaxier, biler og møbler i skjønn forening!

Juliaca har en ordfører som tydeligvis har store planer om å bli gjenvalgt. Dette har ført til et ganske omfattende pengeforbruk det siste året. Det er åpnet både kunstgressbane, skatepark, sklie og diverse trappekonstruksjoner som den på bildet. Dette er helt klart med på å forskjønne byen, men samtidig kan det jo diskuteres om dette er riktig prioritering av offentlige midler i et område der det også er mye fattigdom.


Selve byen ligger på den flatte høysletta, Altiplano. Men rundt byen ligger det mange åser og høydedrag. Det gir et flott turterreng.

KursivHer er deler av familien Mulelid og familien Hovda på tur opp til varden, 4160 m.o.h.

I Juliaca finnes det et terrengsykkelmiljø på rundt 20 - 25 personer. De har laget en skikkelig sykkelløype i terrenget utenfor Juliaca. Her er det en som viser oss sine hoppferdigheter.

Det går ikke an å skrive om Juliaca uten å nevne to svært så synlige faktorer - hunder og søppel. Som det fremkommer av bildet hører disse to tingene også ofte sammen. I følge en lokalavis i fjor høst så finnes det minst 30 000 hunder i Juliaca. Til sammenligning bor det mellom 200 000 og 300 000 mennesker i byen. Halvparten av disse hundene kan defineres som mer eller mindre løshunder, så det er en viss sannsynlighet for at du møter noen av disse hundene på din ferd i Juliaca. Heldigvis oppfører de fleste hundene seg greit, og rabies er også lite utbredt.

Ingen kommentarer: