fredag 12. februar 2010

Stakkars turistnæring!

Noen av sivøyene på Titikakasjøen i vindstille og sol!


Det er ikke greit å drive turistnæring i Peru for tida. Turistdestinasjon nr. 1 - Machu Picchu - er midlertidig stengt, og turistnæringen prøver å få turister til å dra til andre steder i Peru. Og Peru har mange turistattraksjoner, blant annet i Nord-Peru. Men hva skjer så? Jo, i Trujillo (Perus tredje største by) pøser det plutselig ned regn i åtte timer. De har ikke opplevd sånt regn på 40 år! Dette er jo tross alt midt i ørkenen. Den store turistattraksjonen i Trjuillo - jordbyen Chan Chan - er nå midlertidig stengt. Den har fått skader på grunn av regnet, og er stengt for turister for å unngå ytterligere skade. Og som det ikke er nok, så var det kraftig vind i Juliaca og omegn på tirsdagskvelden. For oss som er oppvokst på sunnmørskysten var det ikke så mye vind å snakke om. Men det var uvanlig sterk vind til å være på Andesplatået. Og resultatet? Jo, flere av sivøyene på Titikakasjøen ble skadet, og det hevdes at en av øyene forflyttet seg 3 kilometer! Dette var sannsynligvis ikke en av "turistøyene", men også disse fikk skader. Så dere forstår at det ikke er enkelt å drive turisme i Peru for tida!

Deler av det som omtales som verdens største adobeby (jordby) - Chan Chan - er under stadig utbedring og gjenoppbygging. Dette var hovedstaden for Chimù-riket, som ble erobret av Inka-riket i 1470. Her fra vårt besøk i det såkalte Tschudi-komplekset i januar. Det spørs om det ser slik ut nå etter kraftig regn i området.


Detalj fra Chan Chan. Figurene på midten av bildet er sannsynligvis rekonstruksjoner av de opprinnelige dekorasjonene.

1 kommentar:

MogA sa...

Jeg kan jo legge til at Perus nest største turistattraksjon, Nazca-linjene også fikk seg en knekk da et av småflyene falt ned og 7 pasasjerer omkom..