søndag 7. februar 2010

Med vann i sikte!

I regntida blir veistandarden mildt sagt varierende. Dette bildet er hentet fra veien mellom Juliaca og stranda Chifron ved Titikakasjøen.

Det er kanskje ikke så unaturlig å snakke om vann i disse tider. I forrige blogginnlegg fokuserte vi på ekstremregnet i Cusco-området. Nå virker det som om regnværet har roet seg noe, og i følge nettsiden livinginperu.com har flommen i Cusco gjort skader for rundt 230 million dollar. Det er imidlertid usikkert når det igjen vil bli mulig å besøke Machu Picchu, og en av antagelsene er at denne turistmagneten vil være stengt i åtte uker.

Også i vår region (Puno) har det regnet mye, og elvene går flomstore. Dette er en av flere flomstore elver som vi passerte på lørdag.

Vi i Juliaca har hatt mye regn, men vi har ikke opplevd det som ekstremt. Samtidig har det vært tendenser til flom også i vårt distrikt, og det var en periode stor bekymring for at en viktig bro mellom Juliaca og Huancane skulle bli tatt av flommen. Men også her virker det som om ting har roet seg, selv om flommen i følge livinginperu.com har rammet rudt 11.000 mennesker i vår region.

Som en liten hyllest til vannet, så ble vi på lørdag med ungdomsgruppa "Luteranos al toq" i Juliaca på strandtur til stranda Chifron ved Titticacasjøen. Og hvilken strand! Robert og barna benyttet også anledningen til å ta seg en dukkert i Tittikakasjøen, selv om vanntemperaturen sannsynligvis ikke var mer enn rundt 15 varmegrader. Med andre ord god sunnmørsk badetemperatur!

Dette er ikke syden, og det er ikke ved havet! Denne flotte stranda finner vi på en halvøy ved Titikakasjøen.

Her nyter tre blad Hovda og tre blad Mulelid utsikten over Titikakasjøen. I bakgrunnen skimter vi Isla Amantani. Denne øya har 4000 innbyggere og er en av de populære turistattraksjonene på Titikakasjøen.


Sander, Peter og Andrea nyter badelivet i Titikakasjøen!


Her er noen av ungdommene fra Luteranos al Toq samlet rundt "lunsjbordet", som i stor grad bestod av poteter! Flotte ungdommer!!

Ingen kommentarer: