lørdag 11. juli 2009

Språkskole

Her ser dere språkskolen ABC. Den blå bobla tilhører forøvrig en av grunnleggerne, Julio, som i tillegg til sitt arbeid på skolen også jobber som tannlege. Det er ikke få norske misjonærer som har avlagt et besøk hos Julio for å få retta opp tanngarden.


Mens flere av de andre misjonærene er i Norge på ferie, befinner vi oss på skolebenken i Arequipa. Vi er nå halvveis i vår 4-ukers språkskole, og vi må innrømme at selv om det til tider kan være litt frustrerende så går det faktisk fremover. Vi lærer litt mer dag for dag! Disse ukene på språkskolen er viktig for oss for å kunne fungere bedre i det peruanske samfunnet, men for Robert er det også en annen motivasjon. Fra august skal han også jobbe litt utenom Den norske skolen, og da er det greit å kunne kommunisere på annet enn norsk.


Den flittige student!!


Språkskolen (med det talende navnet ABC) ble i sin tid startet i nært samarbeid med NLM (eller MLN som det heter her ute). Selv om kundegrunnlaget fortsatt i stor grad er utenlandske misjonsorganisasjoner, er NLM nå blitt en liten kunde. Akkurat nå domineres språkskolen av misjonærer fra den amerikanske misjonsorganisasjonen South America Mission (SAM), som gjennom mange år har drevet misjonsarbeid ut fra "jungelbyen" Pucallpa (ca. 300.000 innbyggeere). Akkurat nå er det rundt 12 amerikanske misjonærfamilier i Pucallapa, og de har en amerikansk skole med rundt 25 elever. I tillegg til amerikansk misjon har både sveitsiske og tyske misjonsorganisasjoner arbeid ut fra Pucallap. Så hvis noen tror at det bare er NLM som driver misjon i Peru, ja så må du nok tenke om igjen.

Mens vi voksne sitter på skolebenken, kan det bli litt kjedelig for Sander, John Henrik og Andrea. Heldigvis er ikke alle misjonærene i Norge, så de har noen norske barn å leke med. De foreløpige høydepunktene for barna er besøkene i golfklubben i Arequipa. Her har de blant annet et flott basseng, og det er populært hos barna.

Barna koser seg i bassenget i golfklubben. Å bade er alltid morsomt!


John Henrik gjør seg klar til innsats i mingolf.

1 kommentar:

almeveien sa...

Hei. Dette var mye nytt for oss her hjemme. Gleder oss til å snakke spansk med dere.Koselig at barna har noe å holde på med mens mor og far er på språkskole. Ha ei god helg. Klem fra oss. MVH R og H.