torsdag 25. juni 2009

El Cóndor Pasa

Condoren flyter på luftstrømmene over dalen. Et flott syn!


Dette er tittelen på den kanskje mest berømte melodien fra Peru, som Simon & Garfunkel spilte inn på plate i 1970. Og nettopp Condoren er en fugl som har dype røtter i peruansk historie. De gamle inkaene hadde tre hellige dyr - condoren, pumaen og slangen. Og i følge reisehåndbøkene er condoren verdens største flygedyktige fugl. Men her er ikke alle eksperter enige. Men at det er en flott fugl er det liten tvil om. På nært hold kan man kanskje ikke kalle fuglen vakker, men når den svever på luftstrømmene er den et flott skue. Tidligere denne uken var vi i Cañòn de colca, som er en av de dypeste dalene i verden. Her har condoren gode muligheter til å flyte på lufstrømmer, men det er ikke alltid den er like villig til å posere for de som kommer for å se nærmere på den. Men denne dagen fikk vi fullklaff, og selv jeg (Robert) med mitt kompaktkamera klarte å få tatt noen bilder av denne kjempen. Og vil du se den på nært hold, ja da må du/dere komme på besøk til oss i Peru!

Denne dagen hadde condorflokken tydeligvis bestemt seg for å vise seg frem, og det satte vi stor pris på!

Har dere glemt hvordan vi ser ut? Her er et oppdatert bilde tatt på Cruz del Còndor i Colcadalen.

2 kommentarer:

Sverre sa...

Så bra at de fekk sjå kondorar. Du gløymte åpna augene på familiebildet, Robert. lykke te med spanske verb. Me nyte sol og varme på Fogn, og Solveig har funne formen.

The Mulelids sa...

Jeg glemte kanskje å åpne øynene, men munnen den hadde jeg åpen! Vi har det bra i Arequipa, men barna (og spesielt Sander og John Henrik) kjeder seg litt. Vi har nå bestilt tur til Puerto Maldonado, så de har noe å glede seg til. Lykke til i Norge, og velkommen tilbake til Peru! Robert