mandag 27. juli 2009

Men vinteren var ikke slutt.......

Mens dere i Norge koser dere i sommervarmen (?), får vi stadige hint om at vi fortsatt har vinter her i Peru. Nettsiden Livinginperu.com forteller at nye 28 barn i region Puno har dødd på grunn av unormalt mye kulde, og de siste par dagene har også vi her i Arequipa fått vinteren litt nærmere inn på oss. Snøen har krøpet ned over fjellene, og i selve byen har vi opplevd regn, noe som ikke er normalt på denne tiden av året. I dag har også veien mellom Arequipa og Juliaca, samt mellom Juliaca og Cusco vært stengt på grunn av mye snø. Det skal visstnok ha vært opp til 80 cm snø på det meste.

Slik så vulkanen El Misti (5822 m.o.h.) ut for en uke siden.


Og slik så den ut i dag - 27. juli. Det må bemerkes at i selve Arequipa er temperaturen rundt 20 varmegrader, så noe snø kommer ikke her.


I morgen - 28. juli - er det nasjonaldag her i Peru. Normalt skal det være mange parader denne dagen, men p.g.a. svineinfluensaen har myndighetene valgt å avlyse alle skoleparader. Så det blir nok ikke like mye trøkk over feiringa som det pleier å være. Vi er nå ferdig med språkskolen og på onsdag drar vi tilbake til Juliaca for en kort visitt. Allerede to dager senere setter vi oss på bussen til Cusco, hvor vi skal ta fly til jungelen (Puerto Maldonado). Vi gleder oss til å oppleve regnskog og varme, og for oss blir dette årets ferietur.

3 kommentarer:

almeveien sa...

Hei. vi ønsker dere god tur, ferietur. Håper dere ikke får snø på veiene og at alt gåt bra. Hilsen R og H.

nina sa...

Hallo dere.
Vi ser det er kaldt, ja og undrer oss over værforholda. Det er kaldere i år enn det forgående.
Trist å se de store talla på døde barn i Puno, det vrir seg i magen her vi sitter i varmen.
Vi drar snart sørover til kurs i Oslo og skal deretter innom Valdres og forhåpentligvis en fjelltur.-Ikke til de store høyder, de tok vi i Peru....
Gutta hilser en masse.
Nina og Helge

Britaiskogen sa...

Hei, stakk bare innom bloggen deres for å "høre" siste nytt. ser at det er kaldt hod dere. vi har hatt fine dager i Tydalen, og drar på slektstevne i morra, og får besøk at Tore og de utover uka

Brit