søndag 21. juni 2009

Oppbrudd og sommerferie

Skoleåret 2008/2009 er slutt, og her ser dere 4 - 8. klasse ved DNS i Juliaca på skoletur til Sillustani i slutten av mai. I år har vi vært 12 elever i Juliaca, men til høsten blir vi bare 6. Det blir en helt annen skolehverdag for både elever og lærere.


Vi er nå tilbake i Juliaca etter noen dager i Arequipa. Det er imidlertid litt spesielt å være i Juliaca nå, for alle de andre misjonærfamiliene er dratt til Norge. For noen er det en ferievisitt, mens det for andre er et farvel med Juliaca og Peru. Vi må imidlertid venne oss til færre misjonærer i Juliaca, for til høsten er det bare vi og familien Hovda tilbake. Heldigvis får vi et nytt lærerpar i Juliaca, så litt nytt blod blir det likevel.


Det er godt å få besøk fra Norge når alle andre reiser til Norge. Her er familien Kirkeng pent plassert under en av de berømte portalene på øya Taquile i Titticacasjøen.


Nå er vi så heldige å ha fått besøk av familien Kirkeng fra Tønsberg, og disse dager er vi turister i Peru. Men på torsdag er det slutt. Da skal vi (Robert og Randi Helen) begynne på språkskole i Arequipa, noe vi skal holde på med i fire uker. Det betyr at mye av skoleferien blir brukt til å gå på skole, men vi trenger virkelig litt påfyll med språkopplæring. Forhåpentligvis blir vi noen racere i spansk til høsten!


På lørdag var vi turister i Juliaca. Her viser Sander og Fillip Kirkeng frem en av spesialitetene i Juliaca - froskejuice. Men ingen hadde mot nok til å drikke denne juicen, som blant annet inneholder kjøtt av en frosk som blir flådd og halshogd på stedet.


Det er ikke vanskelig å få kjøpt coca-blader i Juliaca. Dette er fra en av mange salgsboder ved jernbanelinja i Juliaca. Coca-bladene hjelper blant annet mot høydesyke, og har en mild sentralstimulerende effekt. De skal ikke spises, men tygges. Og med en smak som gress er det ingen stor fristelse for oss nordboere.

2 kommentarer:

Britaiskogen sa...

Hei, høres ut som det tømmes med nordmenn i byen. Greit å ha noe besøk å glede seg til da..husker jo hvordan det var i Afrika- veldig grit med besøk. Olve kommer til våren. Han reiser på skoletur med Borgen.
Vi har endelig fått litt sol nå etter myye regn. Gleder oss til sommer og ferie etterhvert.
Brit

almeveien sa...

Hei. Koselig å få et oppdatert bilde av dere. Jeg synes jo bare at barna blir større for hvert bilde, men det er jo bra. Vi koser oss i sommervarme her, mor syntes det ble for varm i Tydal, så etter fire dager vendte vi nesa heim. Ha ei i opplæringstid med språkopplæring.Hilsen Randi.