onsdag 25. mars 2009

MK 2009

Turen til Arequipa startet dårlig. Etter èn time måtte vi stoppe i Santa Lucia (ja, byen heter faktisk det!) på grunn av at en slange i kjøeanlegget til Mazda`n hadde gått dunken. En lokal mekaniker plasserte et par treplugger i kjølesystemet, og så kunne vi kjøre videre!

Barna hadde skole under store deler av konferansen, men på lørdagen var det skolefri. Og en innleid sklie med design inspirert av den synkende Titanic var populær tidtrøyte.

Her i Peru er vi glade i forkortelser, og forrige uke var vi samlet til MK (Misjonærkonferanse) i Arequipa. Denne samlingen kan enklest forklarest som årsmøtet til NLMs arbeid i Peru. Fra onsdag til søndag var det mye møter og forhandlinger, men lørdag og søndag var det også satt av tid til kos og moro. Vi var også så heldige å ha besøk av sjefen sjøl, Ola Tulluan, samt Kjell Jaren (personalleder NLM utland og regionleder NLM Bolivia og Peru) under hele konferansen. Nå er vi tilbake i hverdagen i Juliaca, men helt vanlig hverdag er det ikke. Denne uka har vi nemlig besøk av to lærere og to elever fra Danielsen ungdomsskole i Bergen. De har kirkens skole i Juliaca - Martin Lutero - som misjonsprosjekt, og er nå ute for å se nærmere på prosjektet som de støtter. Og det virker ikke som om besøket har hatt negativ betydning for engasjementet for Martin Lutero. Snarere tvert imot! Vi har vært så heldige å få gi husrom til èn lærer og èn elev, og vi håper de har hatt det bra til tross for både strømbrudd og litt ustabil vanntilførsel.


Etter lange møter er det godt å få gjort noe annet, som for eksempel Go-cart. Her er far og datter i farta!

Grilling av lam var et populært innslag på konferansen. Det er påtroppende feltleder Geirmund Monsen som er grillsjef.

Her er mange flotte titler samlet i matkø: Rektor, generalsekretær, regionleder, personalleder og feltleder. Samt et par uten de helt prangende titler.........

Ingen kommentarer: