søndag 9. november 2008

Visumtrøbbel og sirkus


Denne helgen er Randi Helen i Lima for å hente sitt carne - visum - til Peru. Hun og de aller fleste andre har fått innvilget visum og kan leve lenge og lykkelig i landet. Jeg og Olav derimot har som de eneste fått avslag på vår søknad om visum og må forlate landet med øyeblikkelig virkning. Det siste er nok en liten overdrivelse, men vi må en tur ut av landet i neste uke for å få fornyet vårt turistvisum. Men en tur til Bolivia og La Paz er ikke å forakte, og sannsynligvis ordner det seg også med visum - på sikt. For å få bort tankene på visum var jeg og barna på sirkus i går. For barna var dette deres første sirkusbesøk, og sett bort fra noen mer eller mindre sensuelle dansenummer (se bloggen til Tjelle for bilde og ytterligere kommentarer) holdt sirkuset et jevnt godt kunstnerisk nivå. Men det var nok ikke like glamorøst som i Norge. Når artistene ikke holdt på med egne nummer, hjalp de til med å rigge og støtte opp om de andre artistene. Og teltet var en sak for seg selv. Vi var svært glade for at det var oppholdsvær........... Sirkuset var også et bilde av kjønnsforskjellene og kjønnsrollene i Peru. Jentene fikk vise seg frem - mer eller mindre påkledd - i dansenummer, mens artisteriet var overlatt til mennene.

2 kommentarer:

nahoJelO sa...

Hei folkens!
Så artig å lese bloggen deres! Selv om vi ikke gir så masse lyd fra oss, så husker vi på dere! Kjenner forresten igjen dette med visum... Hadde det samme opplegget i Kenya også. Men så koselig det blir med en utenlandstur da Robert ;) Ha en flott dag! Savner dere masse! Margete og Olemann

Gunhild sa...

hei hele familien mulelid!
takk for koslig melding på bloggen min, fint å høre fra dere! Synes alltid det er spennende å lese hvordan dere har det i Peru. Synes det er litt rart at vi er i hver vår ende av jorden.. Gleder meg til å møte dere igjen :)

klem Gunhild