mandag 17. november 2008

På dødsveien

Olav og jeg i front

Trangt for følgebilen......

Hele gjengen samlet


Denne helgen har jeg og Olav Tjelle vært på tur til La Paz i Bolivia. Etter mye styr på grensen fikk vi til slutt lov til å forlate Peru, og vel fremme i Bolivia var vi raske med å sikre oss en sykkeltur på det som blir omtalt som verdens farligste vei - the death road. Denne benevnelsen fikk den mens den ennå var hovedsfartsåre mellom La Paz og jungelen nord i Bolivia. Nå er det kommet ny vei, og det er først og fremst syklene som regjerer på den gamle veien. Denne veistrekningen er ikke bare farlig men også utrolig vakker! Søndag morgen stod vi klare på La Cumbre, nesten 4700 moh. Rundt oss var det nysnø, og tåka hindret mye av utsikten. Foran oss lå det 64 kilometer med nedoverbakke, og vi skulle ned til 1200 moh. Det utgjør en høydeforskjell på 3500 meter! De første 1500 høydemetrene gjorde vi unna på asfalt, før vi tok fatt på den egentlige dødsveien. Da forsvant tåka og vi fikk etterhvert kjenne skikkelig varme på kroppen. Vi startet med snø rundt oss, men kunne avslutte med en dukkert i tropevarme. Slå den! Dette var en opplevelse som anbefales på det varmeste!

Så seiler vi på.......

Vi reiste til La Paz for å kunne fornye vårt turistvisum til Peru. Men returen fra La Paz ble ikke helt som forventet. Det viste seg at hovedgrensestasjonen var stengt, så vi måtte improvisere litt og reise via Copacabana (ikke Brasil......). Det ble en eksotisk reise i lokale og trange busser, og vi fikk også oppleve en liten ferjetur på Titticacasjøen der bussen ble sendt med egen pram. Og ikke minst var dette en billig opplevelse. Det er ikke ille å kunne reise fra La Paz til Juliaca - en tur på rundt 7 timer - for under 40 kroner pr. person! Men som sagt - noen komfortabel tur var dette ikke.

3 kommentarer:

MogA sa...

Oj! Nå ble jeg skikkelig misunnelig! Det der vil jeg også være med på!! Så veldig spennende og vakkert ut!! Bra å høre at også dere etterhvert er ønsket velkommen i Peru en tid til, men det ble vel ikke mer en 180 dager.. Andreas

The Mulelids sa...

Heisann!
Det ble nye 90 dager som turist i Peru, så det spørs om det blir en ny tur til Bolivia om tre måneder.....Robert

Turid og Terje sa...

Hei hei!
Spennende lesing! Vær glad du ikke skulle sykle oppover...
Turid og Terje