torsdag 18. mars 2010

Misjonærkonferanse og vinter-OL!

I dag kom vi tilbake til Juliaca etter noen innholdsmettede dager i Arequipa. Vi startet med et døgn på hotell i Arequipa, der hele misjonærflokken fikk mulighet til å lade batteriene før vi startet med selve misjonærkonferansen på mandag. Misjonærkonferansen (som normalt bare kalles MK for enkelhets skyld) er misjonsfeltets generalforsamling og årsmøte, og det er en blanding av bibeltimer, foredrag og årsmøtesaker.

En misjonærkonferanse er ikke bare kos og hygge. Her er det noen av deltakerne som på ulikt vis prøver å følge med på årsmøtesakene.


Også under denne Misjonærkonferansen fikk vi kose oss med mye god mat. Og selv om det for noen ble litt i overkant mye kaker, så er det ikke tvil om at maten er med på å krydre en slik konferanse. Her er det de eldste barna som venter på å få servert middag på golfklubben i Arequipa, mens de nyter sin Inca-Cola.


På søndagen koste vi oss litt i et populært rekreasjonsområde i Arequipa. Her er Sander og John Henrik i fullt kjør på 4-hjulinger. I Norge hadde de sannsynligvis ikke fått lov å kjøre slike doninger, og i det minste hadde det vært påbudt med hjelm!


Før vi dro opp til Juliaca i dag (torsdag) fikk vi mulighet til å være med på vinter-OL på Den norske skolen i Arequipa. Det er kanskje underlig å feire vinter-OL i 25 varmegrader, men det er nå bevist at det går an! Det går også an å se dette som en liten markering av at det i år var første gang Peru stilte med utøvere i et vinter-OL. Det gikk som ventet ikke så alt for bra for de peruanske utøverne, men ryktene sier at det i det minste var èn person som kom bak Perus representant i langrennssporet.

Andrea fikk den store æren av å klippe snora (i dette tilfellet dopapir) for å markere den offisielle åpningen av vinter-OL i Arequipa.


Skiskyting var en av øvelsene i vinter-OL. Her er det Sander som er inne til liggende skyting. Han fikk èn strafferunde.

Hvem har sagt at man trenger is for å drive med curling? Man kommer langt med en gressplen og et par vanlige koster!

I vår versjon av vinter-OL var det tre deltakende land - Peru, Ecuador og Norge. Og øvelsene omfattet både slalom, skiskyting, bob, ishockey, hopp og curling! Selvsagt ble det nødvendig å gjøre noen lokale tilpasninger siden den eneste snøen i mils omkrets var å finne på fjelltoppene rundt Arequipa. Men vinter-OL ble det åkke som!!

Selvsagt ble det en vinner også i denne versjonen av vinter-OL. Og vinneren ble Norge!!!!


Her er hele gjengen samlet foran DNS etter endt dyst. På flankene ser vi de arrangementsansvarlige, idrettstudentene Jan Frode og Martin.

3 kommentarer:

Nina Hamre sa...

Flott å lese hva dere driver med og se bilder av gjøren og laden...vi savner kort og godt Peru og livet der borte.
Masse hilsner til dere alle 5, håper å høre noen ord fra dere!
Hilsen Los Hamre, stort og smått.

Lisbet Kaas sa...

Dejligt at se jeres billeder og læse om jeres oplevelser. Tusind tak for gode dage sammen med jer på MK

The Mulelids sa...

Til los Hamres! Det er kjekt at dere følger med på det vi holder på med her borte, og vi forstår at dere gjerne skulle vært her. Vi må forsøke å få til et treffpunkt i løpet av sommeren, slik at vi kan mimre litt. Vi kommer forøvrig hjem 24. juni. Nos vemos!!!