fredag 4. desember 2009

Juleforberedelser i Juliaca

Det er mindre enn 3 uker til julaften, og i Norge er det adventstid med kos, forventninger og førjulstress. Her i Peru er det ikke samme fokus på advent. Det kommer mer juleting i butikkene og vi merker selvsagt at vi nærmer oss jul, men advent markeres ikke på samme måte som i Norge. Derfor må vi selv i større grad lage vår egen adventstid. En viktig del av dette er å se julekalender på DVD, men også julebaksten blir viktig for å forsøke å få litt julestemning inn i en hverdag som ikke gir så mye grunnlag for julestemning.

På lørdag bakte vi pepperkaker, og resultatet ble slett ikke så verst! Men det er kanskje ikke alle som baker pepperkaker med påskekylling på veggen.........


For folk på høysletten i Peru er tiden før jul en svært viktig tid. Det er da det etterlengtede regnet setter inn for fullt, og godt med regn er en viktig forutsetning for en god avling. Derfor ønsker man seg mye regn i adventstiden, selv om vi nordmenn gjerne skulle sett at det tørre været hadde fortsatt. Og hvis dere lurer på hvor mye regn som kommer, så har jeg tatt med et par bilder fra gårsdagens hagl- og regnskur. Motivene er hentet fra gata "vår", og som dere ser egner gata seg mer for båttur enn biltur etter en skikkelig nedbørsskur. Heller ikke husene er helt tette når det regner skikkelig, men litt utfordringer må man jo ha!

2 kommentarer:

almeveien sa...

Hei. Koselig å se at dere forbereder dere til jul. Vi er i rute, har så smått begynt å pakke og gleder oss stort. Men dette regnet som du skriver om, kunne vi gjerne være foruten, men pytt, pytt, vi tar det som det kommer.Dere få ha en god adventstid, vi gleder oss til å møte dere. Hilsen Almeveien.

nina sa...

Hei
Artig å lese hva dere gjør i juliaca.
skulle ønske jeg var der igjen, savner varmen.
KNUT.