søndag 18. oktober 2009

Fra høydepunkt til høydepunkt

Her er hele reisefølget samlet på Plaza de armas i Cusco
Dette motivet fra Machu Picchu er en klassiker i alle reisehåndbøker om Peru. Det var derfor moro å kunne oppleve det på ekte. Og Machu Picchu er en virkelig flott opplevelse! Robert, Tore og Ragnar var også oppe på toppen i bakgrunnen, Wayna Picchu (se video nederst i innlegget).

Den siste uka har vi hatt høstferie, og uka har vært en sammenhengende rekke av høydepunkt. Vi startet forrige helg med tur til Cusco og turistmagneten Machu Picchu. Det var en flott opplevelse, og det eneste negative var at vi satt igjen med masse myggstikk. Men det får man tåle!
Her er vi akkurat i gang med oppstigningen til El Misti. Foran oss ligger en oppstigning som i høydemeter tilsvarer en tur fra havnivå og opp til toppen av Galdhøpiggen.


Erlend, Robert og Tore nyter livet på Base camp, 4400 m.o.h.

Sverre, Sander og Peter nyter middagen - spaghetti med en dæsj tomatsaus og litt hermetisk tunfisk.


Etter en liten pause i Juliaca dro vi og besøket vårt videre til Colca-dalen, der vi slappet av i varme kilder og koste oss. Denne kosen var en flott oppladning til ukas bokstavlig talt store høydepunkt, nemlig bestigningen av vulkanen El Misti (5825 m.o.h.) i Arequipa. Det mest spennende med denne turen var at også John Henrik og Sander skulle være med til topps sammen med kompisene David og Peter. Vi kjørte til rundt 3400 m.o.h. og gikk opp til Base camp på rundt 4400 m.o.h. Her sov vi i telt til neste dag (kl. 0230), der de siste 1400 høydemetrene skulle bestiges. Og gutta klarte brasene! De holdt ut, selv om noen ble dyktig slitne på slutten. Men opp skulle de! Så får tiden vise om de har blitt bitt av fjellbasillen, eller om de har fått avsmak på tindebestigninger. Det er uansett en stor prestasjon av to ti-åringer og to tolv-åringer.

Så er vi på toppen, 5825 m.o.h. Sander, Robert og John Henrik nyter "seieren".

Her er hele gjengen samlet på toppen. Våre to guider til høyre.


I dag har vi vært på flyplassen i Arequipa og sendt Ragnar og Tore til Lima. De drar videre til Norge i morgen (mandag). For vår del går vi inn i en ny spennende uke. Den starter med høstsamling for alle misjonærene i Arequipa, før hele misjonærflokken vender nesen mot Bolivia på onsdag. Målet er Cochabamba i Boliva, der NLM har sin hovedbase for misjonsarbeidet i Bolivia. Dette blir i utgangspunktet en skole- og arbeidstur, og det blir spennende å besøke et land som kulturelt og historisk har mye til felles med Peru.

Her er liten videosnutt fra Wayna Picchu, som blant annet viser Machu Picchu i fugleperspektiv:6 kommentarer:

Britaiskogen sa...

Flotte bilder og flott video, Robert! Dette var nok ei opplevelse for hele gjengen. John Henrik og Sander skal få 2 ekstrapoeng hver for tindebestigningen! Det var veldig godt gjort! Er nok en mulighet for at de blir bitt av fjelltoppbasillen nå, ja. De er nok litt arvelig belastet og da vettu :-)

Tante Brit

Anonym sa...

Fantastisk at alle kom seg opp! Det var utrolig gøy å lese.

olav

almeveien sa...

Hei, gost å se at det gikk bra med dere. Dette er en prøve fra almeveien

almeveien sa...

Hei. Nok en prøve, jeg har ikke fått dette til før, men håper at dette ordner seg for fremtiden. Hilsen Almeveien.

almeveien sa...

testtest

Tove H. sa...

Hei igjen!
Ut på tur og aldri sur!!
Vi skjønner at å snakke med dere om topptur blir ikke det samme som før. Vi bøyer oss i støvet. :-)
Tove & Co.