tirsdag 7. april 2009

God påske!

Far og datter på veg hjem fra tur til "skogen" i Juliaca.


Tenk deg dette området dekket av en halvmeter snø. Det hadde vært et flott skiterreng! Til venstre i bildet ser dere forøvrig det populære turmålet "skogen". Denne dagen var det både picnic, leir og bønnemøter her, så det er ikke bare vi gringos som syns det er flott å bruke dette som turmål.

Vi må nok innrømme at det er noe som mangler når vi nå går inn i en påskefeiring komplett fri for skiturer og hyttekos. Men påske skal vi nok klare å feire også uten skiføre. Påskefeiring er for øvrig svære greier i de fleste peruanske byer, og vi håper å med oss noen av de flotte opptogene som preger påskefeiringen. For de fleste er nok opptogene og prosesjonene langt viktigere enn selve påskebudskapet. I tillegg ønsker vi å bruke påsken til å gjøre oss bedre kjent med omlandet rundt Juliaca. Vi har i dag vært på en utflukt både til et lite vann i nærheten av Juliaca, samt tatt en tur til den lille byen Lampa, som også blir kalt den rosa byen (på grunn av utstrakt bruk av rødlig lavastein). I Lampa finnes det en flott kirke som ble påbegynt rundt år 1650. Under kirken er det katakomber, og her ble blant annet en del spanjoler gravlagt. Under restaureringen av kirken på 1950-tallet ble totalt 2000 hodeskaller og 50 hele skjelett tatt ut og stilt ut i et nytt kapell i tilknytning til kirken. Litt groteskt er det jo, men også litt facinerende.

Skjeletter på utstilling i kirken Iglesia de Santiago Apóstol i Lampa. I gluggen får dere forøvrig et lite glimt av hodeskallen til Randi Helen.

Familiene Mulelid og Hamre på utflukt. Denne flotte turperlen ligger faktisk bare en 20-minutters biltur fra Juliaca.

Vi har også planer om å oppleve et par av stedene på "campoen" (landsbygda) der misjonen har fått være med og bygge opp et kristent arbeid, og forhåpentligvis får vi muligheten til å ha gudstjenestefellesskap med brødre og søstre i Crucero (ca. 4100 m.o.h.) første påskedag. Det ser vi frem til!

Vi ønsker både familie og bekjente i Norge (og ellers i verden) en riktig god påskefeireing!

Også denne påsken må vi prøve å huske at påskeferie er langt mer enn turkos og fridager. Vi skal minnes han som døde for våre synder og som stod opp igjen fra de døde for å kunne gi oss et evig liv. Denne figuren av den lidende Kristus fant vi i kirka i Lampa.

Ingen kommentarer: