fredag 6. februar 2009

Muskelkraft

Her i Peru har de tilgang til mange av de tekniske hjelpemidlene vi har i Norge, men av økonomiske og andre årsaker blir det ofte til at man bruker muskelkraft fremfor maskinkraft.



I Peru er fortsatt håndvask den mest vanlige måten å vaske klær på. Som dere ser av bildet kan det bli mye klær å vaske for hånd, og lørdager og søndager er populære vaskedager. Bildet er fra nabohuset vårt.


Det er ikke uvanlig at lastebiler fylles ved hjelp av håndmakt, og som bildet viser er det heller ikke uvanlig å tømme lastebilen ved rå muskelkraft. Det er hardt arbeid i nesten 4000 meters høyde! (PS! Sjekk ledningsnettet!)



Denne grøften er èn manns verk. Det startet med to dagers intensiv sleggearbeid for å få knust betongoverflaten, før han kunne begynne å grave seg nedover. Snakk om hardt arbeid!



Her i Juliaca og flere andre byer på høysletten er det vanlig å bruke triciclo (normalt forkortet til trissi) som taxi. En billig og eksotisk opplevelse, men det kan nok være et blodslit i motvind og med tung last.

Ingen kommentarer: