onsdag 23. september 2009

Fullt party i parken!!

Beboerne i Juliaca er glade i å feste, og finner ulike anledninger til å få utløp for sitt behov for adspredelse i hverdagen. I disse dager er det Juliacas skytshelgen - Virgin de Mercedes - som feires. Det gjøres blant annet ved et stort party i Parque Grau, som ligger under 100 meter fra huset vårt. Rundt den lille parken er det samlet over 10 musikkorps som tildels spiller samtidig inn mot natta. Det er i tillegg satt opp kunstferdige fyrverkeritårn som virkelig er flotte å se på. Problemet med denne festen - som så mange andre fester i Juliaca - er et ekstremt stort alkoholforbruk. Det drikkes og tisses overalt, og det gjør at det ikke akkurat er koselig å gå rundt i parken og nyte fyrverkeriet.

Det er brukt mye arbeid på å bygge opp de sju til åtte fyrverkeritårnene som er satt opp rundt parken.
Og sånn ser de ut under selve fyrverkeriet. Det er laget et sinnrikt system for de ulike tårnene, og det er faktisk utrolig flott! Men sikkerhetssoner rundt tårnene eksisterer ikke..........


Er du interessert i å høre hvordan det er å lytte til korpsmusikk til langt på natt? Her kommer et lite videoklipp fra festen på Parque Grau. Korpsmusikken begynte klokka ni på kvelden og var ferdig rundt klokka halv to på natta! Er det rart vi har blitt mer skeptisk til korpsmusikk?

Ingen kommentarer: