mandag 29. desember 2008

På juletur!

Vi møtte faktisk nysnø i 4800 meters høyde. Kanskje en anelse julestemning?Men snøen varte ikke lenge. Størstedelen av bilturen gikk i ørkenlandskap.

Nå er vi vel tilbake i Juliaca etter en flott tur til Chile. Selv om det ble mange timer i bil og litt komplikasjoner underveis (les: punkteringer) har vi fått noen opplevelser som vi ikke ville gått glipp av. Hva med å i løpet av timer kjøre fra 4800 meters høyde og ned til havnivå? Eller det å kjøre gjennom en av verdens tørreste ørkener (Atacama-ørkenen)? Og Arica var vel verdt et besøk. Denne byen som Chile "rappet" fra Peru i 1880 viste seg fra godsida. Og den viser den ofte. I denne byen faller det i gjennomsnitt 0,76 mm nedbør i året, så sjansen for regn var minimal!! Vi koste oss på hotellet (selv om bassenget var atskillig mindre i virkeligheten enn det så ut på hotellets nettsider), og vi koste oss på strendene. Det var kort og godt et opphold som varmet på flere måter. Chile er hakket mer vestlig enn Peru, og det var en nytelse å kunne gå på den lokale Esso-stasjonen og kjøpe kaffe, pølser og brus.


Arica sentrum sett fra 139 meter over havet!

Tre blad Mulelid og to blad Tjelle koser seg i hotellets "store" svømmebasseng

Hva så med julefeiringen? Vi må nok innrømme at julestemningen var minimal, til tross for at det lokale hypermarkedet kunne lokke med julekledd betjening og det var juletre i sentrum. Det nærmeste vi kom norsk jul var det å stå en time i kassakø på julaften........Selve julaften feiret vi med en felles julelunsj (som viste seg å ha fiskepinner og potetstappe som hovedrett!) før vi dro på hotellet vårt og hadde kaffe, kaker og litt uhøytidlig pakkeutdeling (1 pakke på hver). Det var koselig, men ikke helt som hjemme.....Vi måtte også markere at Andrea ble 7 år lille julaften, så da inviterte vi på pizza på hotellet. Selve hovedfeiringen får vi ta etter nyttår. Nå gleder vi oss til å roe oss ned i Juliaca noen dager, før vi allerede 3. januar drar ned til Stillehavet igjen. Denne gangen til misjonens feriested i Mejia.


Juletre på Chilensk vis!


Familien Mulelid blant palmene julaften!Sander surfer på bølgene

Ingen kommentarer: